وزیر کابینه اسرائیل: می‌خواهیم نوار غزه را موقتاً اشغال کنیم جزئیات دیدار سفیر ایران در عربستان با عراقچی پاسخ اروپا و اوکراین به شرط پوتین برای پایان جنگ کشته شدن ۶ نظامی ارتش لبنان در جنوب لبنان سفرای جدید ۹ کشور خارجی رونوشت استوارنامه خود را تقدیم وزیر امور خارجه کردند رئیس پارلمان عراق: طرح اسرائیل برای تسلط کامل بر غزه را محکوم می‌کنیم مسکو: صلح آذربایجان و ارمنستان باید بدون مداخله خارجی باشد فیدان: اسرائیل به دنبال اشغال یا تضعیف کشور‌های منطقه است درگیری خونین ارتش پاکستان در نزدیکی مرز افغانستان ده‌ها کشته بر جای گذاشت محمد رعد: تحویل سلاح مقاومت خودکشی است و ما خودکشی نمی‌کنیم منبع آگاه: مذاکرات ایران و آژانس در سطح کارشناسی و فنی انجام می‌شود کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت

فاش شدن مهم‌ترین دلیل تنش در روابط سعودی و مغرب

رسانه‌های مغربی مهم‌ترین دلیل بروز اختلاف در روابط سعودی و مغرب را مخالفت مغرب با طرح آمریکایی «معامله قرن» برای حذف قضیه فلسطین، و «ناتوی عربی» برای مواجهه با ایران عنوان کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۹ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 12
کد خبر: ۴۶۰۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ بحران دیپلماتیک میان رباط و ریاض ابعاد بیشتری گرفته است و ریشه این اختلاف، طبق گزارش رسانه‌های مغربی، به امتناع مغرب از مشارکت در نیروی عربی مشترک تحت رهبری رژیم سعودی( در یمن) بازمی‌گردد.

رای‌الیوم نوشت: منابع مطلع مغربی تصریح کردند، یکی از مهم‌ترین دلایلی که بحران میان این دو کشور پادشاهی را تشدید کرد، عدم موافقت مغرب با طرح آمریکایی موسوم به «معامله قرن» درباره قضیه فلسطین بوده است.

گزارش‌های رسانه‌های مغربی حاکی‌ است که مقام‌های مغربی فرمولی، که «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی آن را تدوین کرده است را رد کرده‌اند. این مخالفت به این دلیل است که «محمد ششم» پادشاه مغرب ریاست کمیته قدس را بر عهده دارد.

خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتد پرس»پیشتر گزارش داده بود که مغرب سفیر خود در ریاض، را بلافاصله پس از تعلیق مشارکتش در عملیات جنگی تحت رهبری سعودی در یمن، فراخوانده است.

پایگاه خبری «المساء» مغرب نیز به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد امتناع مغرب از حضور در «ناتوی عربی»، که ایران را هدف گرفته است، باعث بروز تنش در روابط رباط و ریاض شده است به نحوی‌که ریاض آراء کشورهای آسیایی را برای رویارویی با مغرب در پرونده نامزدی آن برای میزبانی از بازی‌های جام جهانی 2026، به خدمت گرفت.

به رغم این امور، رباط همچنان از شفاف‌سازی رسمی درخصوص دلیل فراخواندن سفیر مغرب از ریاض خودداری می‌کند. به نحوی که «ناصر بوریطه» وزیر خارجه مغرب در گفت‌وگویی مطبوعاتی تصریح کرد مواضع مغرب در بیانیه‌های رسمی این وزارتخانه اعلام می‌شود و «نمی‌توان چیزی را که تاکنون اعلام نکرده‌ایم رد کنیم». وی از طرفی که خبر فراخوانده شدن سفیر مغرب در امارات را اعلام کرده، خواسته است «این خبر را تکذیب کند».

«مصطفی المنصوری» سفیر مغرب در عربستان سعودی پیشتر با تایید خبر فراخوانده شدنش از ریاض، اظهار داشت که این احضار بعد از بروز برخی تحولات در سطح روابط میان دو کشور انجام شد.

روزنامه‌های محلی در مغرب نیز گزارش دادند که مصطفی المنصوری و همچنین «محمد آیت و علی» سفیر مغرب در امارات متحده عربی به پست‌های‌شان در این دو کشور عربی حوزه خلیج‌فارس بازگشته‌اند.

پایگاه خبری «میدیا 24» به نقل از منابع ویژه، روز گذشته گزارش داد که این دو سفیر مغرب چند روز بعد از فراخوانده شدن‌شان از سوی رباط برای رایزنی، امروز به ماموریت‌های‌شان در دو کشور عربی حوزه خلیج‌فارس بازگشته‌اند.

تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار